Кулінарія

Як приготувати курку незвично: прості рецепти на кожен день і свято

Курочка – це самий благодатний продукт. Вона приймає будь-який соус, прянощі, добавку або спосіб готування. Її можна запікати цілком, смажити шматочками, тушкувати в соусах, загортати в рулети. І практично завжди виходить чудово!

Пропонуємо вам кілька варіантів, як приготувати ненудну курку, яку і на святковий стіл подати не соромно, тому що це смачно і неймовірно красиво.

Рулетики з курячої грудки – готуються на раз два!

Нарізати філе пластами, відбити. Посолити і поперчити, змастити майонезом або йогуртом.

Викласти на край відбивною свіжу або заморожену стручкову квасолю, смужку солодкого перцю, щіпку сиру. Згорнути в рулетик, обернути платівкою бекону, викласти у форму для запікання і покрити французькою гірчицею.

Пекти в духовці хвилин 30-40 хвилин при 180 градусах. І банкет буде з таким частуванням знатний!

Куряча грудка с горобиною? Так теж можна!

Йдемо на вулицю, шукаємо горобину і збираємо кілька грон. Або можна використовувати заморожену обліпиху. І то і то гарно і корисно для здоров’я.

Грудки або стегенця нарізати порційними шматочками, замаринувати в суміші сметани і прянощів з часником з додаванням ягід горобини або обліпихи.

Можна смажити або піч таку птицю. Смак неймовірний!

І знову грудка. Готуємо гармошку з сиру і помідорів. А можна вкласти в розрізи болгарський перець, кабачок, баклажан, бекон, ківі, ананаси, суміш зелені з тертим сиром.

А ось так пробували? Заплести косичку з філе грудки і стегна, але кожен шматок окремо замаринувати? Наприклад, грудку в соєвому соусі або в червоному вині, а стегно в сметані з зеленню і часником.

Така неймовірна смакота виходить! Мммм.

Знову бекон, як варіант. Ну а чому ні? ! Обернути гомілки або шматочки грудки в бекон, трохи приправ і смачний маринад.

А далі в духовку і ось вам шедевр!

І переходимо до рецептами простіше.

Смачну курочку тушкою краще за все запікати. Можна обмазати будь прянощами або соусом, начинити цілими лимонами, грушами або яблуками, використовувати рисову або гречану кашу, сухофрукти, овочі, млинці пекти це диво в рукаві.

Або нічим не мазати і не фарширувати, а викласти на. пачку крупної солі у форму і запекти справжню курку-гриль з хрусткою скоринкою.

Хочеться чогось звичного і річного? Готуємо шашлик!

Спеціальні дерев’яні шампури зараз продаються в будь-якому супермаркеті. Тільки от для шашлику з курки краще взяти не тільки грудку, але і зняти м’ясо з стегенець.

А маринувати в йогурті, сметані, майонезі, кетчупі, гранатовому соці, в білому вині, в соєвому соусі. Загалом у чому заманеться.

Продовжувати можна нескінченно, але пора закруглятися.

Готуйте курочку по-різному і не відмовляйте собі в цьому задоволенні, якщо бюджет дозволяє, звичайно.